Wood-X

Wood-X är en utökning av Nissabo där vi arbetar med KL-trä. Detta är ett fantastiskt arbetsmaterial och passar för dig som bygger eller designar med trä, t. ex för byggare eller arkitekter.

KL-trä

KL-trä är ett väldigt bra val då det anses vara det mest miljövänliga byggnadsmaterialet. Det är formstabilt, vridstyvt, har en hög bärighet tillsammans med en snygg design design på skivorna. Äkta massivträ rakt igenom.

Dessutom är Kl-trä ett flexibelt material då det har många användningsområden – ytterväggar, innerväggar, tak, golv, mellanväggar, men även vackert som inredning, t. ex bänkar, bord och fönstersmygar. Bäst av allt? Rekordsnabb montering!

Gran-X

Gran är ett fantastiskt och väldigt populärt träslag som är det mest förekommande i byggnation. Inte bara för att det ät otroligt vackert, det är även ett segt och bra virke med bra egenskaper.

Douglas-X (douglasgran)

Ett estetiskt och ekonomiskt val av trä som är under frammarsch i Sverige. Kan vara något hårdare än den svenska granen.

Thermo-X

Ett vackert trä som är värmebehandlat mellan 200-215 grader och därför har en mörk färg rätt igenom. Förmodligen en av våra mest exklusiva KL-träskivor i Wood-X-serien. Rötbeständigt, men för att undvikna grånad behöver det ytbehandlas.

Varför Wood-X?

Omedelbar leverans

Wood-X levereras av de största producenterna inom KL-produktion och har störst lager på marknaden med omedelbar leverans!

Mångsidigt material

Vi garanterar alltid en fuktighet på 8-10% i skivorna. Detta gör det möjligt för vårt KL-trä att även användas interiört.

Material anpassat efter dina behov

Vi är en av få leverantörer som levererad sidolimmat. Dessutom kan vi måttanpassa alla våra skivor, mellan 12 – 60 mm.

Vertikal-X (furu)

Exklusiv textur med stående årsring. Skivorna är redan väldigt formstabila. Vertikal-X är ett av de mest formstabila träaltenativen som finns.

Lärk-X

Lärk är ett slittåligt träslag som klarar hårt slitage och har mycket kärnved. Detta betyder att den klarar röta bra utan behandling och åldras naturligt och vackert.

Design-X

Antik granpanel nedtonad med standardlameller där livet i paneler kommer fram till sin rätt. I möbler och inredning eller som väggpanel.

Rustik-X

Designformpanel B / C sortering. I denna panel tillåts sprickor, stora kvister och urslag för att ge ett rustikt intryck. Därtill är den hårt borstad, vilket framhävs av ytbehandlingen. Gammaldags stil, typ shabby chic/gårdsromantik.

Fur

Ett fantastiskt träslag som används i många olika inredningar. Stolar, bord, köks luckor, stommar etc. Med vår KL-träskiva så kan du använda den i så många olika ändamål som du förut inte trott varit möjligt. Det är bara fantasin som sätter gränser.

CLT-X

CLT-X är material i tjockare dimensioner över 60 mm för speciella ändamål. Finns i 3-5-7 skikt, upp till 200 mm.Typ mellanväggar eller andra byggelement. Tas fram mot förfrågan och ritningar.

Information om kvalitet på KL-trä

Kvalitets information: A/B, B/BC, B/C, C/C.
A = mindre friska kvistar samt små fickor av kåda kan förekomma . B = små defekter tillåts. En viss färgvariation. Friska kvistar samt pluggade kvistar. C = naturliga pluggar är tillåtet. Inga krav på färg, kåda & bark är tillåtet.

Specialanpassat material

Vi är en av få leverantörer som levererar sidolimmat ytskikt. Dessutom kan vi måttanpassa alla våra skivor, i tjocklekar mellan 12 – 60 mm.

Sortiment av KL-trä

För leverans omgående har vi gran 19 – 22 mm. Övriga träslag och tjocklekar tillverkas på beställning.

5000 x 820 x 19
5000 x 1225 x 19
5000 x 2050 x 19

5000 x 820 x 22
5000 x 1225 x 22
5000 x 2050 x 22

5000 x 2050 x 27
5000 x 2050 x 32
5000 x 2050 x 40

Offert och prover

För att få prover och offert på material till dtt projekt, använd kontaktformuläret så återkommer vi. Du kan även ringa på 0371-22 22 22