Cederhusen valde Wood-X

KL-trä specialprojekt

Cederhusen kallas ett pågående byggprojekt i Stockholm där ett helt kvarter med byggnader i rakt igenom trä, håller på att byggas. Gran-X skivorna, -40mm tjocka- klär sockelvåningens pelare och bjälkar så att de istället för stål ser ut som om de vore av trä. Smart!

I en omgivning präglad av betong, järn, avgas och asfalt känns allt i trä som en lättnad. Hårda artificella ytor får ge plats åt byggnader nästan tagna direkt från skogen. Varje hus blir nästan som en enda stor möbel. Roligt att kunna än mer förstärka träkänslan med Gran-X. Personligen tycker vi att Sockelvåningens träinklädda pelare och bjälkar blir som pricken över i.

Det vi gillar mest med Wood-X är att det är massivträ. Granskivans struktur och ådring är träets naturliga. Tack vare det, anar ingen stålet bakom träinklädnaden.

Robert Westerbäck

Entreprenadingenjör, Veidekke

Omedelbar leverans

Wood-X levereras av de största producenterna inom KL-produktion och har störst lager på marknaden med omedelbar leverans!

Mångsidigt material

Vi garanterar alltid en fuktighet på 8-10% i skivorna. Detta gör det möjligt för vårt KL-trä att även användas interiört.

Material efter dina behov

Vi är en av få leverantörer som levererad sidolimmat. Dessutom kan vi måttanpassa alla våra skivor, mellan 12 – 60 mm.