KL-trä i olika träslag

Wood-X finns i ytterligare sju utföranden förutom gran. Finns i olika träslag, typer och värmebehandlingar. på så sätt kan man få till en riktigt unik design på träinklädnaden. Scrolla ner och kolla in vad som skulle kunna passa ditt projekt. 

KL-trä

KL-trä är ett väldigt bra val då det anses vara det mest miljövänliga byggnadsmaterialet. Det är formstabilt, vridstyvt, har en hög bärighet tillsammans med en snygg design design på skivorna. Äkta massivträ rakt igenom.

Gran-X

Gran är ett fantastiskt och väldigt populärt träslag som är det mest förekommande i byggnationer. Inte bara för att det är otroligt vackert, det är även ett segt och bra virke med goda egenskaper.

Thermo-X

Ett vackert trä som är värmebehandlat mellan 200-215 grader och därför har en mörk färg rätt igenom. Förmodligen en av våra mest exklusiva KL-träskivor i Wood-X-serien. Rötbeständigt, men för att undvikna grånad behöver det ytbehandlas.

Douglas-X (douglasgran)

Ett estetiskt och ekonomiskt val av trä som är under frammarsch i Sverige. Kan vara något hårdare än den svenska granen.

Lärk-X

Lärk är ett slittåligt träslag som klarar hårt slitage och har mycket kärnved. Detta betyder att den klarar röta bra utan behandling och åldras naturligt och vackert.

Vertikal-X (Gran)

Exklusiv textur med stående årsring. Skivorna är redan väldigt formstabila. Vertikal-X är ett av de mest formstabila träaltenativen som finns.

Rustik-X

Designformpanel B / C sortering. I denna panel tillåts sprickor, stora kvister och urslag för att ge ett rustikt intryck. Därtill är den hårt borstad, vilket framhävs av ytbehandlingen. Gammaldags stil, typ shabby chic/gårdsromantik.

Design-X

Antik granpanel nedtonad med standardlameller där livet i paneler kommer fram till sin rätt. I möbler och inredning eller som väggpanel.

Fur-X

Ett fantastiskt träslag som används i många olika inredningar. Stolar, bord, köks luckor, stommar etc. Med vår KL-träskiva så kan du använda den i så många olika ändamål som du förut inte trott varit möjligt. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Kontakta oss

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Wood-X rekommenderas av Byggvarubedömningen. Mer om deras bedömning av Wood-X kan läsas på www.byggvarubedomningen.se

Ring oss: 0371-22 22 22   E-post: offert@nissabo.se