KL-trä i flera olika träslag

Wood-X finns i ytterligare sju utföranden förutom gran. Finns i olika träslag, typer och värmebehandlingar. på så sätt kan man få till en riktigt unik design på träinklädnaden. Scrolla ner och kolla in vad som skulle kunna passa ditt projekt. 

KL-trä

KL-trä är ett väldigt bra val då det anses vara det mest miljövänliga byggnadsmaterialet. Det är formstabilt, vridstyvt, har en hög bärighet tillsammans med en snygg design design på skivorna. Äkta massivträ rakt igenom.

Thermo-X

Ett vackert trä som är värmebehandlat mellan 200-215 grader och därför har en mörk färg rätt igenom. Förmodligen en av våra mest exklusiva KL-träskivor i Wood-X-serien. Rötbeständigt, men för att undvikna grånad behöver det ytbehandlas.

Douglas-X (douglasgran)

Ett estetiskt och ekonomiskt val av trä som är under frammarsch i Sverige. Kan vara något hårdare än den svenska granen.

Lärk-X

Lärk är ett slittåligt träslag som klarar hårt slitage och har mycket kärnved. Detta betyder att den klarar röta bra utan behandling och åldras naturligt och vackert.

Vertikal-X (furu)

Exklusiv textur med stående årsring. Skivorna är redan väldigt formstabila. Vertikal-X är ett av de mest formstabila träaltenativen som finns.

Rustik-X

Designformpanel B / C sortering. I denna panel tillåts sprickor, stora kvister och urslag för att ge ett rustikt intryck. Därtill är den hårt borstad, vilket framhävs av ytbehandlingen. Gammaldags stil, typ shabby chic/gårdsromantik.

Design-X

Antik granpanel nedtonad med standardlameller där livet i paneler kommer fram till sin rätt. I möbler och inredning eller som väggpanel.

CLT-X

CLT-X är material i tjockare dimensioner över 60 mm för speciella ändamål. Finns i 3-5-7 skikt, upp till 200 mm.Typ mellanväggar eller andra byggelement. Tas fram mot förfrågan och ritningar.

Fur-X

Ett fantastiskt träslag som används i många olika inredningar. Stolar, bord, köks luckor, stommar etc. Med vår KL-träskiva så kan du använda den i så många olika ändamål som du förut inte trott varit möjligt. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Offert och prover

Provbitar skickas gärna till en kostnad av 150 kr

Välj först om du är:

Privatpersoner som är intresserade av KL-trä hänvisas till närmaste bygghandel eller snickeri. Ni är även välkomna att kontakta oss direkt för att bli ihopkopplad med ert närmaste snickeri som erbjuder KL-trä. Snickare och entreprenörer är välkomna att kontakta oss för prover, offert och för att ansluta till vårt partnerprogram.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.