Nissabos Kl-trä är brilliant från start till mål

Kl-trä

KL-trä (WOOD-X) är en täckskiva i massivträ vilket man klär in väggar, golv, tak, trappor med.  I Sverige byggs allt fler fastigheter i trä, och många önskar att det ska märkas även inomhus att man vistas i ett trähus. Den som upplevt ett rum klätt i massivträ, vet varför!

Vi säljer endast KL-trä till snickare och entreprenörer. Är du privatperson? Kontakta oss så kopplar vi ihop dig med en lokal snickare! Likaså om du är snickare och vill att vi kopplar ihop dig med en privatperson i ditt geografiska område.

Fråga din lokala bygghandel efter KL-trä från Nissabo. Vi arbetar med de flesta bygghandlarna i Sverige.

Kl-trä gran

Gran är ett fantastiskt och väldigt populärt träslag som är det mest förekommande i byggnationer. Inte bara för att det är otroligt vackert, det är även ett segt och bra virke med goda egenskaper.

Vårt KL-trä är ett fantastiskt alternativ till plywood eller plywood av björk som ofta används av byggbranschen. Klträ ser bättre ut, är formstabilt, men framförallt påverkas inte produktionen på samma sätt av omvärlden som produktionen av björk & ek. Testa vårt KL-trä som ett fullgott, vackert alternativ till plywood idag.

Omedelbar leverans

Wood-X levereras av de största producenterna inom KL-produktion och har störst lager på marknaden med omedelbar leverans!

Mångsidigt material

Vi garanterar alltid en fuktighet på 8-10% i skivorna. Detta gör det möjligt för vårt KL-trä att även användas interiört.

Material efter dina behov

Vi är en av få leverantörer som levererad sidolimmat. Dessutom kan vi måttanpassa alla våra skivor, mellan 12 – 60 mm.

Skellefteå kulturhus valde Wood-X

Cederhusen valde Wood-X

Information om kvalitet på KL-trä

Wood-X finns i två kvalitetsklasser

Möbelkvalitet rekommenderas om materialet ska vara synligt från båda sidor. Standardkvalitet rekommenderas om utseendet på baksidan inte spelar någon roll, till exempel när avsikten är att klä in väggar.

Specialanpassat material

Vi är en av få leverantörer som levererar sidolimmat ytskikt. Dessutom kan vi måttanpassa alla våra skivor, i tjocklekar mellan 12 – 50 mm.

Treskikt är det bästa materialet för frihängande luckor i kök

Hur tillverkas treskikt?

Först är fiberiktningen på ett håll. Sen mittskiktet tvärsgående samt toppskiktet är på samma håll som botten skivan. Detta gör man för att motverka att limfogen rör sig.

Skikten limmas i 7 + 7 + 7mm. Det är ingen lätt process. Först klyver vi ett 26mm planka på mitten så den blir ca 11mm. Sen vänder vi upp alla stavarna och lägger ut dem lager för lager. Med pinnar under varje lager så att luften kan komma in överallt.

Sen sätter vi alla pallarna i ett klimatlager som är perfekt temererat. Efter 4 veckor är de mesta spänningarna i träet borta. Först då kan vi hyvla och limma varje skikt för att sedan limma ihop till våra fina treskikt limfog som är till erkad här i broaryd.

Kontakta oss

Wood-X rekommenderas av Byggvarubedömningen. Mer om deras bedömning av Wood-X kan läsas på www.byggvarubedomningen.se

Ring oss: 0371-22 22 22   E-post: offert@nissabo.se

Vill du prata med en expert inom Kl-trä?

Lämna dina uppgifter så hör vi av oss inom kort.

This will close in 0 seconds

error: