Varför KL-trä?

De som bor eller arbetar i miljöer där innemiljön och inredningen består till en stor del av trä, är oftast entusiastiska.

NTT Woodnet tidningen intervjuade familjer som bodde i hus byggda i KL-trä stomme. Här följer ett kort utdrag ur artikeln, klicka på länken nederst för att läsa hela.

– Alla som vi pratade med uppskattade de synliga väggarna i massivträ. De menade att väggarna bidrog till ombonad känsla och att skapa ett fint ljud. Dessutom tyckte man att de var snygga att se på och väldigt praktiska eftersom de till exempel gör det enkelt att sätta upp tavlor, säger Ola Nylander. De boende kände även stolthet över att bo i ett trähus som signalerar att det är ett trähus. … [det har] … ett symboliskt värde då den uttrycker hållbarhet och en livsstil som man gärna identifierar sig med.

– Hållbarhet och ett hälsosamt liv står högt på mångas agendor. Vi tänker på vad vi äter, hur vi reser och gör våra inköp. Nu börjar det även märkas i hur vi vill bo. Därför uppskattar vi ett sunt boende i ett vackert trähus, säger Jan Larsson.